Vi postar regelbundet i Instagram, och oftast länkar vi även över till facebooksidan Åre Travel (Instagram och facebook är i stort samma sak). Vi har Business- sidor, vilket möjliggör att skapa annonser som ger oss värdefull information om våra besökare, med länkar till hemsida, kontaktformulär etc. Dessa annonser betalar vi för. 

Åre Travel // Mood Managers
Instagram & Facebook: Åre Travel // Logi, aktiviteter, surfresor, konferens
 

VÅR STRATEGI 

Vi strategi sammanfattas bra i denna artikel från byrån Ready Digital AB, läs gärna, klistrat in artikeln nedan också. 

Sammanfattningsvis: Personligt, Ofta, Inspirerande och Kul 

Allt som kan sticka ut, för att fånga våra "scrollade" och pränta in Åre Travel är bra, och då absolut inte bara vackra ljuvliga vyer och stilleben (på Åre Travel- kontot, däremot Tottbacken/ Peak kan vara mer strikt)

Vi kommer arbeta med att få fler att checka in och posta i vinter, en plan håller på att tas fram. 

Målgruppen är potentiella logi- och konferensgäster som vi kan locka genom shopping, sevärdheter, skidåkning, cykling, vandring, livet i Åre, bra gruppaktiviteter etc. 
Vi har även surfare som målgrupp, men där är vi redan "rätt"i vår instagram. 
Det är även viktigt att visa upp att vi är ett spännande företag att arbeta för, när vi behöver stärka vårt team. KAN/ VILL DU BIDRA??

För att vidga och skapa variation så blir jag jätteglad om du vill bidra med:
dina bilder eller video (visste du att bild är på väg att försvinna, och ersättas med rörligt media - så fort våra nät är redo för det) - lika bra att öva nu
från en syssla du gör i arbetet, en fin bukett, en kundgåva, en bäddning, en bild på utsikten från en lägenhet, en personlig favoritplats i Åre, från en restaurang/ bar/ nattklubb i byn, en utomhusaktivitet, det ljuvliga Åre... 

Gärna även en text och förslag på #hashtags 
Skicka till min telefon 0706110039, än så länge är det bara jag som är Admin. 

HEMSIDA
Vår nuvarande hemsida är Massura! (Katastrof) den gillas inte alls av Google. Arbete pågår med byrå för att sätta upp en ny i Divi & wordpress. Skall vara klart 1 december, då även en fungerande webbshop. 

https://www.readydigital.se/instagram-foretag/


Tips på hur du kan använda Instagram för företag

Blanda roliga bilder med bilder från din verksamhet
Instagrams användare scrollar snabbt igenom sina bildflöden i jakt på något som sticker ut och är intressant för dem. När du publicerar bilder, se till att blanda roliga bilder med bilder på era produkter och tjänster för att variera dig och sticka ut. Om dina produkter eller tjänster inte är så fotogeniska kan du varva med mer personliga bilder på vad ni gör på kontoret, hur vädret är eller vad man kan använda produkterna till.
Har någon i personalen husdjur? Det känns kanske som ett billigt knep – men husdjursbilder drar alltid många gillningar och kommentarer. Gör det kanske inte allt för ofta, men någon gång då och då skadar inte.

Bygg upp en följarskara
Alla dina följare kommer få dina publicerade bilder i sitt flöde. Fler följare innebär alltså direkt fler exponeringar och mer engagemang. Här är lite tips på hur du kan öka din följarskara:

Följ intressanta användare
Leta upp användare som har med ditt företag, din målgrupp eller din bransch att göra och följ dem. Då får du se vad de publicerar och kanske följer de dig även tillbaka.

Gilla och kommentera andras bilder
Starta en konversation med andra användare genom att gilla och kommentera bilder du tycker är intressanta. Ju mer du pratar med andra, desto mer kommer andra prata med dig. Fokusera på att kommunicera med de inom ditt område – annars kommer det sluta med att du får följare som inte egentligen är intresserade av dig.

Använd hashtags (#)
Sätt en hashtag före ett ord så blir ordet klickbart och din bild kategoriseras med andra bilder som har samma hashtag. Dels gör det att fler har chans att hitta din bild och dels förtydligar du vad du vill säga med bilden. Det går att använda flera hashtags på varje bild.

OBS: Ja, det går att köpa följare. Många följare. Men om du är seriös – gör det inte. Det kommer att skada dig i längden.

Inspirera
Du är expert på dina produkter och tjänster. Inspirera dina följare genom att publicera bilder som visar hur du tillverkar produkten, kreativa sätt på hur kunder använder den och hur det går till när ​kunder nyttjar dina tjänster. Kombinera detta med personliga behind-the-scenes-bilder från ditt företag. När dina följare känner sig inspirerade blir de också benägna att gilla och kommentera vilket i sin tur innebär att de är ett steg närmare att bli dina kunder.

Annonsera på Instagram
Att annonsera på Instagram som företagare är ett effektivt sätt att nå din målgrupp och visa upp ditt innehåll. Rent praktiskt så behöver du först se till att ditt konto är satt som en företagsprofil. Kontot kopplar du ihop med din Facebook-sida och Facebooks annonseringsverktyg Business Manager. Det är sedan därifrån annonseringen sker. Inte helt smidigt, men absolut värt mödan. ​Check
Händelser/stories för att skapa engagemang
Utöver ditt vanliga flöde av bilder och videos så kan du skapa “Instagram Stories”, eller på svenska: händelser. Som standard ligger de kvar i ett dygn, men du kan även spara dem längre än så. Ofta är det en video, men kan även vara en stillbild. De kommer med en rad extrafunktioner som exempelvis omröstningar som bjuder in till interaktion.

Gå live
Ska du presentera en spännande nyhet, tävlingsresultat eller något annat som du tror det finns ett intresse av att följa live? Sätt igång en liveinspelning på Instagram!
Instagram Shopping
Instagram Shopping lanserades i Sverige under våren 2018. Har du en webshop? Nu kan du tagga upp dina bilder på Instagram med produktinformation och länkar direkt in i shoppen. Det kortar ner köpprocessen för dina kunder och ökar således chansen till slutfört köp. Perfekt! 

Möjligheterna med att använda Instagram som företagare
Instagram är ett perfekt sätt att visa för kunder och nyfikna att ditt företag är mänskligt, kul och aktivt. Det är en enklare plattform att skapa engagemang på än exempelvis Facebook, och idag är engagemanget hos dina följare A & O. 

Skapa en positiv bild av företaget
Med hjälp av Instagram kan du bygga upp en bra bild av ditt företag för alla dina följare. Publicera bilder ofta och svara på kommentarer för att visa att företaget är aktivt och bryr sig om sina kunder. När bilden av ditt företag är positiv ökar chansen att följare blir kunder och dessutom ökar förståelsen för dina eventuella snedsteg.
Få potentiella kunder och affärspartners
Många av dina potentiella kunder finns på Instagram dagligen – gå inte miste om chansen att nå ut till dem. Genom att hålla kontakt med relevanta användare på Instagram kan du knyta kontakter som senare blir både kunder och affärspartners.

Employer branding
Många kollar upp företag de vill jobba hos på sociala medier. Instagram är perfekt för att skapa en positiv bild av ditt företag som arbetsgivare med bilder och videos från vardagen på kontoret.

Några avslutande råd
Färre men engagerade följare är bättre än många oengagerade
Försök få in så många “likes” och kommentarer som möjligt snabbt efter publicering (be vänner och bekanta att vara beredda) för att nå bättre resultat och synas bättre i hashtagflöden/sökresultat.

Blanda stora hashtags med några mindre men mer specifika för att nå en bredare publik