Spabad

Alla lägenheter har ett spa-bad på balkongen och vi ber er läsa igenom instruktionerna för detta innan ni använder det. 

Förbered badet genom att vika av locket och lägga i 4 klortabletter. Samtliga som badar skall ha duschat och tvättat bort smink, tvål pch parfym före badet. 

Med den elektroniska kontrollpanel placerad vid kanten styr ni bubblor och belysning. Allt är förinställt med hjälp av JET 1 startar ni programmet.

Undvik att doppa huvudet i vattnet - hår och medel stannar kvar i vattnet och gör det ofräscht. Använd mössa om det är kallt ute.

När ni avslutat badet, lägg i 4 klortabletter och stäng locket. Termoslocket skall vara stängt när ni inte badar. Avänd ingen elektronisk apparatur nära spabad. Kontrollera vattentemperaturen innan bad, skall inte överstiga 40 grader. Badtemperatur på 38-40 grader rekommenderas för vuxna, och 38 grader eller lägre för barn. Personer med hjärtproblem, högt eller lågt blodtryck, diabetes, gravida eller under medicinering bör rådfråga läkare innan användning. 

Med hänsyn till övriga gäster är det ej tillåtet att använda spabadet efter 23.00. 

För att undvika bakterier i spabadet vill vi att ni följer instruktionerna för användandet. Förutom Legionella-bakterien är Seudomonas Aeruginosa den bakterie som oftast etablerar sig i spabadet. Denna typ av spabakterie kan bl a förorsaka eksem och öronbesvär. Därför är det noga att ni håller vattenkvaliteten hög genom att använda klortabletterna.  För att säkerställa kvalitén på vattnet görs en översyn av spabadet två gånger per vecka, söndag och torsdag av Åre Byservice.

Snabbguide
Lägg i 4 klortabletter
Samtliga duschar innan bad
Bada innan 23.00
Bada lagom länge
Lägg i 4 klortabletter när ni är klara
Lägg på locket

Njut av en härlig stund i bubblorna! 

VIKTIGT

Det är förbjudet att använda spabadet efter kl. 23.00, överträdelse kan komma att debiteras. 

Fel nyttjande av spabadet som föranleder att vi nödgas byta vatten i spabadet så debiteras en avgift om 5000 kr + moms för vattenbyte. 

Exempel på fel nyttjande:

  • att man inte har fyllt på med klortabltter
  • tillförsel av mat och dryck eller tobak i vattnet
  • att inte duscha innan bad
  • att locket inte lagts på efter bad


Priset på vattenbyte är för att täcka personalkostnad, att vatten avlägsnas och nytt vatten tillförs, att karet rengörs, uppvärmning av kallvattaen samt att nästa gäst inte kan använda karet de första 1,5 dygnet av sin vistelse. Det är även påfrestande för miljön med onödiga vattenbyten. 

Eftersom vi inte kan förutse när ett vattenbyte behöver ske, kan vi inte garantera att spa-badet går att anvbända de första 36 timmarna av er vistelse.